Puistossa ilta viilenee – olut ei

16.6 saapuvat Alkon hyllyille kesäsesonkioluet. Pussikaljakelit ovat kuitenkin jo täällä, joten ajattelimme ottaa varaslähdön ja maistella muutamia potentiaalisia oluita puistokelien vastaanottamiseen. Kaljat valikoituivat teeman mukaisesti, kesäänhän kuuluu sauna, kukat ja hiukan sadettakin – tai Sori Brewingia lainataksemme:

”Vietätkö päiväsi paikassa, jossa odotat vain että kellon viisari napsahtaa maagisesti numeron yli? Teet työsi, mutta ilman intohimoa. Laita siis out of office -status päälle ja jätä loppuunkulunut työpöytäsi lopullisesti.”

Arvostelimme oluita pussikalja-asteikolla 1-5.

pussikaljat

Mallaskosken Panimo – Rainy Summer

Ensimmäiseksi maistoimme Mallaskosken vehnälagerin. Tässä oluessa meidät hurmasi raikas tuoksu, eikä ensikulauskaan jättänyt kylmäksi. Mausta löytyi kesää, vehnäistä täyteläisyyttä (josta emme pääseet yksimielisyyteen) ja sitruksisuutta. Huomioitakoon, että olut nautittiin aidon pussikaljameiningin mukaisesti kädenlämpöisenä. Oluelle tekisi kuitenkin kunniaa kylmempi lämpötila, jolloin raikkaus tulisi vielä paremmin esille. Aina kuitenkin plussaa, jos oluen voi nauttia hieman taskulämpimänä! Suosittelemmekin jättämään Rainy Summerin pussikaljoittelusession loppupuolelle, sillä maku ei kärsi kovasti lämmetessään.

Pussikaljapisteet: Lotta 4, Noora 4.5.

Tanker – Sauna Session

tankercinerama

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toisena vuorossa oli Tanker Breweryn Sauna Session. Olut yllätti sourmaisella makumaailmallaan. Virolaisesta saunasta löytyi rypäleisyyttä, hieman etikkaisuutta, maltaisuutta ja ripaus savua. Kirpakkuutta toivat oluen valmistuksessa käytetyt koivunlehdet. Myös tälle oluelle olisi suosiollisempaa kylmempi tarjoilulämpötila, sillä lämpimänä koimme sen hieman vaikeaksi nautittavaksi. Puistokaljalta ei voi kuitenkaan odottaa täydellistä lämpötilaa, joten nauti tämä olut ensimmäisten joukossa lämpötilan ollessa vielä viileänpuoleinen.

Pussikaljapisteet: Lotta 3.75, Noora 3.

The Flying Dutchman – Flower Power Hippy Dippy All Things Pretty

Lentävä hollantilainen tarjosi meille kolmantena oluena hibiscuskukkapedillä kypsytetyn american amberin. Mainospuheet nostattivat odotuksemme kaakkoon, mutta valitettavasti oluen maku ei yltänyt samalle tasolle. Taskulämpimänä nautittuna Flower Powerin katkerot tulivat esiin melko vahvasti, tuoksu oli hieman ipaisa ja jälkimaku vivahti metalliseen. Olut jätti valitettavasti kylmäksi, vaikka olikin lämmin. Jäimme kaipaamaan etiketin lupaamaa kukkaloistoa, joka ei maussa välittynyt.

Pussikaljapisteet: Lotta 2, Noora 2.

Sori Brewing – Out of Office Session IPA

sooriii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viimeisenä nautimme Sori Brewingin Session IPA:n. Panimo lupaa trooppista hedelmää, hieman havuisuutta ja paljon aurinkoa. Trooppisuus välittyikin kulauksen keskimaussa ja toi mieleen kaikkien evästen ykkösen Aurinkoinen Piltin. Hedelmäisen maun jälkeen oluen viimeistelivät vahvat humalat. Arviointia saattoivat toki hämärtää jo alla olleet kolme muuta pussikaljaa.. Vaikka olut ei mieleenpainuvan maukas ollutkaan, keräsi panimon hyvä meininki meiltä lisäpojoja ja innosti hieman hassuttelemaan. Kyllä tämän korkkaisi toimistosta vapauduttuaan!

Pussikaljapisteet: Lotta 3+1 (kaikesta muusta), Noora 3.5.

seriousbeer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *