Beer & Yoga – Oluthuone Lehto

Olen tässä viimeisen puolen vuoden aikana aloittanut säännöllisen joogan harrastamisen tasapainottaakseni arjen kuormitusta ja yllätyksekseni jopa nauttinut siitä. Voitte siis kuvitella innostukseni, kun sain vihiä Oluthuone Lehdossa järjestettävästä Beer & Yoga -tunnista. Vihdoin laji jossa yhdistyy kaksi yleisintä harrastustani; olut ja liikunta! No mitenkäs tämä olut nyt sitten liittyy joogaan? Varsin hauskalla tavalla voin kertoa! Mutta ensin hieman taustatietoa tapahtuman järjestäjästä Oluthuone Lehdosta.

Olutjooga

Oluthuone Lehto on Helsingin Annankadulle lokakuussa 2016 avattu olutravintola, jonka slogan on: ”Olut on iloinen asia.” Tämän lausahduksen ympärille koko ravintolan konsepti rakentuu ja tätä konseptia toteutetaan tarjoamalla asiakkaille erinäköisiä tapahtumia ja mahdollisuutta yhdessäoloon oluenjuonnin ohessa. Ravintolapäällikkö Maija Saarmanin mukaan nauru raikaa Lehdossa niin asiakkaiden, kuin työntekijöidenkin taholta. (Sivu anekdoottina; kyseinen motto koristi ravintolan ulkosivua paikan avatessa ovensa puolisen vuotta sitten, mutta Helsingin kaupungilta tuli tiukka vastalause moisen oluen kustannuksella ilottelun puolesta ja näin valotaulu jouti Oluthuone Lehdon varastoon odottamaan uutta käyttötarkoitusta. Toivokaamme, että tälle upealle kyltille löytyy vielä joskus arvoisensa paikka!)

Olutjooga

Mennäänpä sitten itse asiaan eli – ennen kuin toisin todistetaan – Suomen ensimmäiseen olutjoogatuntiin. Tunnin ohjaajana toimi Kirsi Kankaanpää, joka rennolla olemuksellaan loi tunnista mukavan leppoisan ja viihdyttävän kokemuksen. Oluena toimi tällä kertaa Alankomaiden toiseksi suurimman panimon Bavarian 0,0% alkoholiton olut. Seuraavien tuntien oluttarjonnasta ei ole vielä varmaa tietoa, mutta Kirsin mukaan yksityistunteja varatessa voi esittää toiveita oluen suhteen.

Itse tilana Oluthuone Lehto oli jokseenkin haasteellinen joogan harrastamiseen, etenkin kun osaanottajia oli lähemmäs 30, mutta eipä tuo menoa haitannut, kun fiilis oli kohdillaan! Osaanottajien joukkoon oli eksynyt neljä miestäkin, joista yksi tosin luuli kutsun olleen vitsi ja saapui paikalle farkuissa.

Tunti sisälsi joogaajalle perinteisiä liikkeitä aurinkotervehdyksestä alaspäin katsovaan koiraan ja noin tunnin puolessa välissä pääsi olutkin osaksi liikkeitä. Oluttölkkiä tasapainoteltiin muun muassa pään päällä ja kippisteltiin kaverin kanssa tasapainoa samalla harjoittaen. Lystiähän tuo oli, kun tunti keskittyi selkeästi yhdessäoloon ja hauskaan touhuamiseen, ennemmin kuin joogaliikkeiden täydelliseen suorittamiseen. Sanoisin, että Beer & Yoga -tunnista voi nauttia kuka tahansa uusista kokemuksista kiinnostunut.

Haastattelin tunnille osallistunutta kahta miestä tunnin jälkeen. Kaksikko oli sitä mieltä, että epäformaalilla tilalla on etunsa, sillä se saattaa houkutella uusia harrastajia joogan pariin. Kenties tämä laji nousee vielä kansansuosioon! Mites tuo olut sitten urheilujuomana toimii? Toisen haastateltavan Masin sanoin: ”Oluthan on paras janojuoma ja janohan siinä tuli!”

Olutjooga

Seuraava Beer & Yoga -tunti järjestetään Oluthuone Lehdossa huhtikuussa. Yllytäppä kaveri mukaan ja käykää testaamassa.

Beer & Yoga definitely EBIT approved!

Noora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *