Radbrew – Patrik Niskanen

Radbrew on turkulaisen, entisen opiskelijaporukan ideoinnin tuotoksena syntynyt Kaarinassa toimiva pienpanimo. Kaksi perustajajäsentä Patrik Niskanen ja Matti ”Eikka” Laakso tasapainoilivat HC-harrastamisen ja ammattipanemisen välillä olutintoilun lähtiessä niin sanotusti ”käsistä”. Radbrew erottuu kilpailijoistaan kiintoisan ulkoasunsa ansiosta. Etiketit saavat inspiraationsa muun muassa postapocalyptisesta fiktiosta, skifistä ja fantasiasta. Jäsenet heittelevät hulluja visioita ja graafikon osaksi jää tuskallinen toteuttaminen. Olutmakujen ideoiminen syntyy tiiviin tiimityöskentelyn ja seitsemän vuoden kaveruuden tuloksena:

”Me istutaan Eikan kans sohvalle, otetaan ite pitkästä aikaa vähän olutta ja sit se lähtee siitä jotenkin.”

Every Beer I Take valitsi maistettavaksi Alone In The Dark ja Teapot -oluset. Alone In The Dark on kauralaktoosinen, Radbrew:n ensimmäinen stoutolut. Teapot on toiseksi uusin IPA kuukausittain lanseerattavassa Radbrew:n IPA/APA-sarjassa. Kuten koko sarjan oluet, on Teapotkin nimetty Yhdysvaltojen armeijan ydinaseohjelman projektin mukaan. Teapot on jännittävä teeolut, jonka valmistuksen loppuvaiheessa joukkoon on lisätty Earl Grey -teetä makua tuomaan. Lisäksi oluessa voi maistaa myös sitruksen ja appelsiininkuoren herättelevät maut. Oluen vahva teemäisyys sai Niskasen harkitsemaan Teapotin maistamista leikkisästi maidon ja sokerin kera, perinteisen Russian Earl Greyn tapaan!

Every Beer I Taken arviot: Teapot oli hyvin teemäinen niin maultaan kuin väriltään. Mausta pystyi tunnistamaan Earl Greylle tyypillisen lyhytkestoisuuden ja jämäkkyyden. Sitrushedelmät olivat mukana raikastamassa nautintoa perinteiseen brittiläiseen tapaan. Alone In The Dark oli pehmeämpi, tasapainoinen kokonaisuus, josta jäi mieleen kermainen hedelmäisyys.

Jos keskittymisesi herpaantui kesken lukemisen, niin tässä mielipiteemme Radbrew:n oluista ytimekkäästi tiivistettynä:

Radbrewin oluita on tarjolla Helsingissä, Tampereella, Lahdessa, Järvenpäässä sekä lähes jokaisessa laadukkaassa turkulaisessa kuppilassa. Löydät Radbrew:n tuotteita muun muassa:

Turku:

Dynamo

Cosmic  Cafè

Alvari

Old Bank

Sointu

Helsinki:

Willi Wäinö

One Pint

Bar Bronco

Järvenpää:

Eikan Pub

Tampere:

Ukkometso

Lahti:

Jos haluatte hyvää olutta, tiedätte minne mennä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *